Gratis verzending vanaf € 50,- & Achteraf betalen
voor 23:00 besteld is volgende dag in huis

Boerenkool stampot

Ingrediënten

Voor 4-6 personen:

  • 1 kilo (licht)kruimige aardappels
  • 500 gram verse (gesneden) boerenkool
  • Klontje boter
  • Scheutje melk
  • Een tl mosterd
  • Peper, zout en nootmuskaat
  • Optioneel: rookworst, gebakken spekjes en/of jus

10 minuten voorbereiding en 20 minuten kooktijd

Zo maak je stamppot boerenkool

Schil de aardappels en snijd ze in stukken van ongeveer vijf centimeter groot. Doe ze in een ruime pan met een flinke snuf zout en voeg ook de boerenkool aan de pan toe. Vul de pan met net zoveel water totdat alles net onder staat en breng aan de kook. Kook ongeveer twintig minuten en giet de pan af als de aardappels beetgaar zijn. 

Stamp de aardappelen en boerenkool samen tot stamppot met een pureestamper. Je kunt ervoor kiezen om er wat grovere stukken aardappel in te laten zitten, maar kunt alles ook helemaal fijn stampen.

Roer er een flinke klont boter en een scheut (warme) melk doorheen en breng op smaak met mosterd, zout, peper en een snufje nootmuskaat. Serveer de stamppot boerenkool met jus, (vega)spekjes en rookworst.